logo kazerne naar home

Geschiedenis

Krayenhoff Kazerne

De Krayenhoff Kazerne werd oorspronkelijk gebouwd in 1911 als een militaire kazerne voor het Koninklijk Nederlands Leger. De kazerne is vernoemd naar generaal Krayenhoff, die een belangrijke rol speelde bij de bouw van de vestiging Nijmegen aan het begin van de 19e eeuw, en bood onderdak aan 900 soldaten en hun gezinnen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezetten de Duitsers de Krayenhoff Kazerne en gebruikten het als doorgangskamp voor krijgsgevangenen en politieke gevangenen. Na de oorlog werd de kazerne korte tijd gebruikt als doorgangskamp voor ontheemden, voordat het werd teruggebracht naar de oorspronkelijke bestemming als militaire basis.

In de jaren 90 kromp het Nederlandse leger in en werd de Krayenhoff Kazerne gesloten. In 1999 werd het verkocht aan een particuliere ontwikkelaar en onderging het een grote renovatie om het om te vormen tot een gemengde ontwikkeling. De historische gebouwen werden behouden en omgebouwd tot appartementen, kantoren en culturele ruimtes.

Vandaag de dag is De Krayenhoff Kazerne een bruisend centrum van creativiteit en cultuur in Nijmegen. Het voormalige paradeterrein is nu een openbaar park en in de gerestaureerde gebouwen zijn verschillende bedrijven gevestigd, waaronder ons prachtige restaurant. De Krayenhoff Kazerne is een bewijs van de veerkracht van deze historische stad en haar vermogen om zich aan te passen aan de veranderende tijden.

RESERVEER HIER UW TAFEL

Klik hier om een tafel te boeken!